fbpx

GET INVOLVED

Ben jij iemand die er midden in zit en heb al tijden een urge om een podcast te maken. En: wil je dit écht goed doen? Praat met Local Wave! In februari begint ons nieuwe seizoen en daarvoor zoeken we nieuwe podcast formats.

But how sway?

We kunnen niet iedereen zomaar een podcast geven, maar: we zoeken altijd vaste makers die voor zichzelf iets op willen bouwen.

De komende tijd gaan wij intakes doen voor het nieuwe seizoen. Dit gebeurt in zo:

  • Stuur je plan op naar getinvolved@localwave.nl, een A4tje is voldoende.
  • Wij kijken naar alle ingezonden podcast plannen en we evalueren of ze compatible zijn met Local Wave.
  • If so, nodigen we je uit voor een intakemeeting bij ons in de studio
  • We plannen een pilot in voor het nieuwe seizoen en aan de hand daarvan besluiten we samen of we een seizoen gaan opnemen.

Waar zijn we naar op zoek?

Wat we bij Local Wave belangrijk vinden is: iedere podcast moet een eigen insteek hebben. Waarom? Wij willen uiteindelijk hét podcastplatform voor Amsterdam zijn met shows voor verschillende doelgroepen en leeftijden. Zorg er dus voor dat jouw podcast een compleet ander puntje van de taart aansnijd dan de podcasts die we al maken. Wees absoluut NOOIT bang dat je niet in ons straatje past. Stuur je plan op en we zullen hem altijd lezen. Local Wave is niet toe te eigenen door een enkele gemeenschap, is niet van de hiphop scene, is genderneutraal en is er niet om een eigen narrative te pushen. Oftewel: open voor alles. Spark our imagination. Check ons 🙂

Waar je aan moet denken als je het plan schrijft

  1. Wat is het algemene thema van je format?
  2. Wie is je doelgroep en hoe ga je hun aanspreken?
  3. Hoe veel episodes wil je uitbrengen per maand? Of wil je live uitzendingen maken?
  4. Bedenk welke onderwerpen je per podcast zou willen bespreken. Denk ook alvast aan welke gasten je daar eventueel voor uit gaat nodigen.
  5. Je introduceert een format waar meer dan een enkel gesprek in zit. Dus het format roept meerdere vragen op die jij met je gasten kan beantwoorden.
  6. Allerbelangrijkst: overtuig ons dat je echt je eigen ding doet. Laat zien dat je een unieke invalshoek hebt!

Let op:

Al onze podcasts maken we als een onetaker. We nemen de podcast in 1 sessie op en knippen er niks uit. Alles wat je in het uur van jouw podcast ziet is echt besproken. We maken geen ge-edite praatprogramma’s.

Ready?

Stuur je plan op naar getinvolved@localwave.nl en hopelijk spreken we je snel.