fbpx

GET INVOLVED

Ben jij iemand die er midden in zit en heb al tijden een urge om een podcast te maken. En: wil je dit écht goed doen? Praat met Local Wave! Wij gaan de komende tijden onze poule van podcastmakers uitbreiden en hebben hiervoor een procedure bedacht.

But how sway?

We kunnen niet iedereen zomaar een podcast geven, maar: we zoeken altijd vaste makers die voor zichzelf iets op willen bouwen.

De komende tijd gaan wij intakes doen. Dit gebeurt in 5 stappen:

 • Stuur je plan op naar getinvolved@localwave.nl, een A4tje is voldoende.
 • Wij kiezen maandelijks 1 van de inzendingen om een try-out te doen. Wij maken dan een try-out uitzending van een uur met beeld en geluid.
 • Deze uitzending plaatsen we op ons Local Wave kanaal.
 • Jij zorgt dat iédereen en je neef deze podcast try out gaat bekijken, delen, etc. Promote the f out of it.
 • Wij gaan intern bespreken of we op vaste basis verder kunnen gaan met jouw podcast.

Waar zijn we naar op zoek?

Wat we bij Local Wave belangrijk vinden is: iedere podcast moet een eigen insteek hebben. Waarom? Wij willen uiteindelijk hèt podcastplatform voor Amsterdam zijn en dat de shows die we maken niet allemaal op dezelfde doelgroep/netwerk leunen. Zorg er dus voor dat jouw podcast een compleet ander puntje van de taart aansnijd dan de podcasts die we al maken. Wees absoluut NOOIT bang dat je niet in ons straatje past. Stuur je plan op en we zullen hem altijd lezen. Local Wave is niet toe te eigenen door een enkele gemeenschap, is niet van de hiphop scene, is genderneutraal en is er niet om een eigen narative te pushen. Oftewel: open voor alles. Spark our imagination. Check ons 🙂

Let op:

Al onze podcasts maken we als een onetaker. We nemen de podcast in 1 sessie op en knippen er niks uit. Alles wat je in het uur van jouw podcast ziet is echt besproken. We maken geen ge-edite praatprogramma’s. Het maken van een podcast bij Local Wave is op vrijwillige basis.

Tips:

 1. Schrijf in je plan: wat je maakt, voor wie je het maakt, wat je intrinsieke motivatie is en hoe jij een onderscheidend vermogen hebt in de podcastwereld. Waarom moeten mensen straks naar jouw podcast gaan luisteren?
 2. Wees duidelijk: wil je Live uitzenden? 1x per week een vooropgenomen podcast droppen? Of 1x per maand?
 3. Je podcast is er om onderwerpen te kunnen bespreken, niet om over onderwerpen heen te walsen met een sterke vooringenomen mening. Een open/nieuwsgierige/onderzoekende houding is een pre. Het is zeker niet verboden om een mening te hebben 🙂
 4. Je podcast heeft een format dat voor zichzelf kan spreken: mensen snappen waarom ze naast dat ze jou een toffe peer vinden echt waarom jouw podcast iets is wat ze willen checken, zelfs als iemand anders het zou hosten/maken. Het idee moet opzichzelf kunnen staan. Als een huis.
 5. Je introduceert een format waar meer dan een enkel gesprek in zit. Dus het format roept meerdere vragen op die jij met je gasten kan beantwoorden.
 6. Je kan een gezonde lading gasten uitnodigen die weer een eigen netwerk hebben die zo jouw format gaan checken.
 7. Overtuig ons dat je echt je eigen ding doet.
 8. Laat zien dat je echt een podcaster bent die 100 miljoen ideeën los kan laten in het wereldje van zijn eigen podcastformat.

Ready?

Stuur je plan op naar getinvolved@localwave.nl en hopelijk spreken we je snel.