fbpx

PROGRAMMA’S

sTEAmin

sTEAmin is een openhartige podcast waarin host Jamy Guda kijkersvragen beantwoord. Van relatieadvies tot grappige anekdotes, iedere keer zijn er weer nieuwe gasten aan tafel om hun verhaal te doen. Geen enkel topic is off limits bij sTEAmin, alles is bespreekbaar en iedereen is welkom.

Black Matter NL

Black Matter NL: een podcast over black mental health
Seizoen 1 staat in het thema staan van de invloed van (zowel positieve als negatieve) beeldvorming, het belang van juiste representatie/beeldvorming en identificatiefiguren bij mentale gezondheid en ontwikkeling. In deze serie worden verschillende invalshoeken en subthema’s onderzocht over black mental health, en de verschillende factoren die hierop van invloed kunnen zijn. Host Yessica gaat in gesprek met verschillende experts en op zoek naar verhalen van mensen.

Papa’s Dingen

Voor niet iedere vader is het duidelijk wat het vaderschap inhoudt, en het gesprek daarover lijkt vaak taboe. Maar niet bij Local Wave. En al helemaal niet bij Papa’s Dingen! Host Alvaro heeft openhartige gesprekken en neemt de aanstaande vader mee in het proces van vaderschap. Eerlijke verhalen van vaders die willen leren en delen. 

Kings Talk

Een podcasts waarin hosts Ocho & Ibs in gesprek gaan met mannen uit verschillende branches om onderwerpen te bespreken die essentieel zijn voor het worden van een echte king. Ze stellen vragen aan de gasten en geven daar ook hun eigen kijk op. Het gaat hierbij om onderwerpen zoals: gezondheid (mentaal, fysiek & voeding), women nature, omgaan met geld, mindset en purpose. Het doel van deze talk is om mannen (vooral jonge mannen) te leren dat ze altijd op hun purpose af moeten gaan, letten op hun mentale en fysieke gezondheid, weten om te gaan met vrouwen en bewust zijn van wat mannelijkheid inhoudt.

We The People

On We The People Radio creatives and likeminds get together to reflect on anything and everything that moves us – through the lens of art. Tune in for monthly episodes with a different topic and a different host every time.

Alles Kan Kapotcast

Alles Kan Kapotcast 2.0, nu met beeld. Bij deze legendarische podcast zitten Chiron Holwijn, Allen Grygierczyk en Kevin Boitelle aan tafel met gasten en gaan ze lekker ouwehoeren.

The Album Club

Een boekenclub maar dan voor albums! Dat is the AC in een notendop. Elke aflevering bespreken we nieuwe, oude of onderbelichte muziek projecten van Nederlandse bodem. We bespreken inhoud, muzikale keuzes, marketing en visuals. Dit doet de host Ril Harris alleen of met een aantal club members. Aan het einde van de review krijgt de desbetreffende project een cijfer tussen de A+, A, B+, B, C+ en C. Meer info op de instagrampage @thealbumclubpodcast.

Backstage Legal

Backstage Legal – the creative law collective – gaat graag in gesprek met makers en creatives over juridische vraagstukken. Iedereen heeft rechten, maar niet iedereen weet wat zijn rechten zijn. Vooral in de creatieve sector gaan hierdoor dingen soms goed fout en voor je het weet betalen creatives de rekening voor iedereen. Bij Backstage Legal worden rechten bespreekbaar, toegankelijk en verstaanbaar gemaakt voor normale mensen.

Black Acid

Black Acid is gecoördineerde chaos van de bovenste plank, 8 druppels later ligt er nu ook een podcast van deze hiphop groep voor je klaar.

Cultuurdragers

Cultuurdragers is de podcast waar we Amsterdam Zuidoost bekijken door de lens van mode. Zuidoost is namelijk dé plek waar nieuwe modetrends worden geboren en de volgende generatie grote namen in fashion vandaan komt. 

Amsterdam Zuidoost bestaat uit een unieke mix van culturen en er wonen veel jonge mensen. Kleding wordt hier gebruik als de manier om je identiteit uit te dragen. Het is een weerspiegeling van de persoonlijkheid. Je kan er je individualiteit mee benadrukken en tegelijkertijd is het ook een manier van communiceren binnen gemeenschappen en subculturen. Die vruchtbare bodem heeft veel modeontwerpers, smaakmakers en stijliconen voortgebracht die zowel op lokaal als internationaal niveau impact maken.

En in deze podcast serie ga ik in gesprek met die ontwerpers, creatives en fashion fiends over verschillende thema’s en staan we stil bij wat er zo uniek is aan Amsterdam Zuidoost en haar bewoners. ‘Cause we gotta own that shit!

ITEM

In ITEM gaat Riza Tisserand in gesprek met bekende Nederlanders die al wat verder in hun carriere zijn. Hoeveel waarde hechten ze aan spullen, en wie of wat was hun grootste fout of beste beslissing? Je ziet het in ITEM.